Latkes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Brambory
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 259.3 mg
  • Draslík 557.5 mg
  • Vláknina 7859 mg
  • Vitamín A 7859 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme i s cibulí. Přidáme 4 vejce, půl šálku macesové nebo polohrubé mouky, sůl a pepř.

  • 2

    Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Do rozpáleného tuku klademe těsto lžící a ihned je rozprostřeme na tenkou placku.

  • 4

    Smažíme dozlatova po obou stranách.

Komentáře k receptu