Rybí filé s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 72.8 mg
  • Vláknina 3247.3 mg
  • Vitamín A 3247.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci másla opečeme po obou stranách osolené file a pokapané octem.

  • 2

    V jiném kastrole zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme po trochách mlékem, vymícháme do hladka a necháme povařit 10 - 15 minut. Jakmile je hotová, přecedíme ji na opečenou rybu a pokrm necháme ještě 15 minut na teple. Již však nevaříme.

Komentáře k receptu