Pečené rybí filé s pikantním přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 10 g Křen
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Víno červené
  • 1 kg Filé rybí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 152.1 mg
  • Vláknina 1495.7 mg
  • Vitamín A 1495.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. Křen oškrábeme, omyjeme a jemně nastrouháme.

  • 2

    V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a trochu kari koření.

  • 3

    Dva stroužky česneku a cibuli nastrouháme najemno, v misce je smícháme s 1 lžící oleje, rajčatovým protlakem a kari kořením, podle chuti přidáme pepř a sůl a hustý přeliv necháme uležet alespoň 15 minut.

  • 4

    Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm filé prudce opečeme z obou stran, při obracení pokapeme vínem.

  • 6

    V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme kostičky slaniny, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali a na každou porci filé dáme máslo. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.

  • 7

    Uleželý hustý přeliv z česneku, cibule, koření, oleje a rajčatového protlaku krátce před koncem pečení filé prohřejeme na ohni a dochutíme nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu