Rybí filé na lasturách
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 600 g Filé z aljašské tresky
 - 1 kávová lžička Cibule
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 815 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 272.3 mg
 - Draslík 129 mg
 - Vláknina 2463.4 mg
 - Vitamín A 2463.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu.
 - 
                                2
Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty.