Čočka s rýží na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Rýže dušená
  • 1.5 šálek Čočka jedlá
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 396.2 mg
  • Vláknina 20983.1 mg
  • Vitamín A 20983.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přes noc namočíme do vody. Scedíme ji a v kastrolu ji znovu dostatečně zalijeme, aby byla celá ponořená. Povaříme ji čtyřicet minut až hodinu a půl doměkka. Na sítu ji necháme odkapat.

  • 2

    Jednu cibuli nasekáme na jemno, druhou na kolečka. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 20 ml oleje. Přidáme čočku, sůl, pepř, kmín a skořici.

  • 3

    Rýži a čočku s trochou čočkové vody povaříme doměkka. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule dozlatova.

  • 4

    Čočku podáváme s cibulí a bazalkou.

Komentáře k receptu