Zeleninový salát s jogurtovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 344.7 mg
  • Vláknina 9991.5 mg
  • Vitamín A 9991.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.

  • 3

    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.

  • 4

    Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.

Komentáře k receptu