Krevety s mandlovou omáčkou
Suroviny
- 900 g Krevety tygří - loupané
- 130 g Mandle mleté
- 175 ml Créme fraiche
- 120 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Rajčata
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 496.4 mg
- Vláknina 7433.3 mg
- Vitamín A 7433.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.
-
2
Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.
-
3
Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.
-
4
Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.