Konfitovaná kachní stehna

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Pepř bílý celý
  • 175 g Sůl mořská
  • 1000 g Kachní sádlo
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 5 ks Jalovec
  • 4 ks Kachní stehna
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2759 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 274 g
  • Sodík 17416 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 478 mg
  • Draslík 53.9 mg
  • Vláknina 4524 mg
  • Vitamín A 4524 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet.

  • 2

    Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti.

  • 3

    Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme.

  • 4

    Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích.

  • 5

    Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi.

Komentáře k receptu