Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Mouka rýžová
- 2 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.69 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 5435.8 mg
- Vitamín A 5435.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.
-
2
Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.
-
3
Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.