Salát César s křupavým prosciuttem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Salát římský
- 8 ks Ančovičky konzervované
- 4 ks Prosciutto sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 48 g
- Sodík 3629 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 761.3 mg
- Vláknina 24292.2 mg
- Vitamín A 24292.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme 10-12min dokřupava v troubě předehřáté na 200C. Průběžně obracíme. 
- 
                                2Gril rozpálíme na vysokou teplotu, plátky prosciutta ogrilujeme dokřupava cca 1min a necháme krátce vychladnout. 
- 
                                3Do salátové mísy vložíme listy salátu, chlebové krutony a nastrouhaný parmazán. 
- 
                                4Na dresink smícháme nakrájené scezené ančovičky, olej, majonézu, prolisovaný česnek, ocet, worcesterskou omáčku a pepř a ušleháme na jemnou konzistenci. 
- 
                                5Nalijeme na salát a důkladně promícháme. Dozdobíme křupavým prosciuttem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        