Vepřová plec na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1045 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 64.7 mg
 - Draslík 314.3 mg
 - Vláknina 1658 mg
 - Vitamín A 1658 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.
 - 
                                5
Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.