Vepřové maso dušené v mrkvi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 220.3 mg
 - Vláknina 7569.4 mg
 - Vitamín A 7569.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.
 - 
                                4
Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.
 - 
                                5
Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.