Patizon v česnekovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 91.4 mg
 - Vláknina 770.5 mg
 - Vitamín A 770.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko.
 - 
                                3
Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                4
Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší.