Vejce vařená natvrdo a na hniličku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla akorát ponořená, přisypeme špetku soli, aby nepraskala a přivedeme k varu. Vejce vařená natvrdo vaříme zvolna 10 minut, chutnější jsou vejce na hniličku, kdy bílek ve vejci ztuhne, ale žloutek zůstane částečně tekutý. V tomto případě vaříme vejce stejným způsobem, ale vaříme jen 6 maximálně 7 minut. Vroucí vodu z rendlíku slijeme, nalijeme na vejce studenou vodu a vejce trochu na špičce nakřápneme, aby se voda dostala pod skořápku a vejce se lépe loupala. Necháme ve studené vodě vychladnout, vyndáme, oloupeme a podáváme.

  • 2

    Vařená vejce a vejce na hniličku používáme také při různých redukčních dietách.

Komentáře k receptu