Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 778 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 595 mg
 - Draslík 812.3 mg
 - Vláknina 9768.3 mg
 - Vitamín A 9768.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.
 - 
                                2
Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.