Patizony s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 511.7 mg
 - Draslík 533.9 mg
 - Vláknina 5450.3 mg
 - Vitamín A 5450.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Patizony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky, přidáme patizony, sůl, pepř a kmín. Dusíme doměkka.
 - 
                                3
Podušené patizony zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí.
 - 
                                4
Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nakrájenou pažitkou.