Zeleninový salát z grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 820 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 1028 mg
 - Vláknina 21494.8 mg
 - Vitamín A 21494.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.
 - 
                                2
Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.