Brambory s párky
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 100 g Anglická slanina
 - 150 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 8 ks Párky jemné
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 30.4 mg
 - Draslík 960.7 mg
 - Vláknina 11628.8 mg
 - Vitamín A 11628.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a ponecháme v cedníku.
 - 
                                2
Na pánvi si rozehřejeme máslo a párky na něm opékáme ze všech stran.
 - 
                                3
Pokrájíme cibuli na kolečka, cuketu na kostičky, anglickou slaninu na proužky a přidáme k párkům na pánev. Krátce orestujeme. Přidáme brambory, podlijeme vínem a vývarem, zakápneme worcesterovou omáčkou a dusíme 15 minut. Hotový pokrm ještě osolíme a opepříme podle chuti, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme jako hlavní chod.