Mléčný koláč Makedonský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 69.1 mg
 - Draslík 106.7 mg
 - Vláknina 2646.9 mg
 - Vitamín A 2646.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme prášek do pečiva, 350 g mouky, sůl a máslo a uhněteme do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň.
 - 
                                2
V hrnci svaříme 750 ml mléka. V míse rozšleháme cukr s vejci, zbytek mléka a mouky. Za stálého míchání postupně vlijeme do hrnce s mlékem a necháme přejít varem. Odstavíme s plotny, přidáme najemno nakrájenou pomerančovou kůru. Na vymazaný pekáč dáme na dno plát listového těsta, na něj nalijeme uvařenou náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ten ostrým nožem nařízneme do čtverců a potřeme mlékem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut, ještě horké posypeme cukrem a skořicí.
 - 
                                3