Telecí ledvina pečená s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 748.5 mg
 - Draslík 706 mg
 - Vláknina 5069.7 mg
 - Vitamín A 5069.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.
 - 
                                2
Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.
 - 
                                4
Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.