Salát čočkový s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 550.5 mg
 - Vláknina 32200 mg
 - Vitamín A 32200 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v tlakovém hrnci bez namáčení. Po dvaceti minutách varu čočku zkusíme, pokud je měkká, přecedíme ji a necháme okapat. Poté ji vsypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, drobně nakrájené maso, kečup a olej. Salát dobře promícháme a necháme vychladit.