Králík na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 589 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 811.2 mg
 - Vláknina 2171.3 mg
 - Vitamín A 2171.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
 - 
                                2
K měkkému masu přilijeme trochu horkého vývaru a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studeného vývaru. Pokrm podle chuti přisolíme.
 - 
                                3
Podáváme s dušenou rýží.