Dušený králík na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1290.7 mg
- Vláknina 5177 mg
- Vitamín A 5177 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěného, naporcovaného králíka osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem. 
- 
                                2Přidáme oloupanou, na ůlkolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody, osolíme a opepříme. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut. 
- 
                                3Krátce před koncem dušení vmícháme tvaroh. 
- 
                                4Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        