Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
 - 500 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 150 g Strouhanka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Telecí maso mleté
 - 2 ml Olej olivový
 - 90 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1191 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 230.6 mg
 - Draslík 782.1 mg
 - Vláknina 5121.8 mg
 - Vitamín A 5121.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.
 - 
                                3
Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.
 - 
                                4
Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                