Vějířové brambory s Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 826 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 837.4 mg
 - Vláknina 10088.3 mg
 - Vitamín A 10088.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme utěrkou, do každé uděláme ostrým nožem hluboké zářezy asi 3 mm od sebe po celé délce, ale úplně je nedokrojíme. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, rozlijeme i po stěnách pekáčku, přiložíme brambory v jedné vrstvě zářezy nahoru, osolíme, opepříme, pokapeme máslem ze dna pekáčku, vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení posypeme brambory strouhaným Parmezánem, pokapeme máslem ze dna pekáčku a dopečeme.