Hovězí steak se smaženými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 1295.9 mg
 - Vláknina 11895 mg
 - Vitamín A 11895 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule.
 - 
                                4
Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme.