Papriková polévka s rajčaty
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 1250 ml Voda pitná
 - 3 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 špetka Kmín mletý
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 252.8 mg
 - Vláknina 1461.2 mg
 - Vitamín A 1461.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.
 - 
                                2
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.
 - 
                                3
Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.
 - 
                                4
Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.