Budějovický guláš
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 200 g Hovězí maso přední
 - 200 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 polévková lžíce Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 71.4 mg
 - Draslík 614.9 mg
 - Vláknina 3028.3 mg
 - Vitamín A 3028.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
 - 
                                4
Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
 - 
                                5
Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                6
Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.