Fazole v česnekové omáčce se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2259 kcal
 - Sacharidy 381 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 134 g
 - Uhlovodany 335 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 9477.9 mg
 - Vláknina 189620 mg
 - Vitamín A 189620 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 90 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme a namočíme přes noc do vody fazole.
 - 
                                2
Druhý den je uvaříme v té samé vodě, příp. vodu přilijeme, aby byly fazole ponořené.
 - 
                                3
Nakrájíme cibuli, opláchneme a nakrájíme zeleninu na polévku a vše dáme k fazolím.
 - 
                                4
Připravíme jíšku z mouky a tuku, zalijeme ji vývarem z fazolí a dohusta povaříme.
 - 
                                5
Přidáme měkké zcezené fazole a ochutíme česnekem se solí a paprikou.
 - 
                                6
Výborné jsou fazole s uzeným masem, maso nakrájíme na kostky a vmícháme do fazolí.