Bílé fazole v olivovém oleji

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 400 g Fazole bílé
  • 6 g Petržel - nať
  • 80 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej olivový
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1880.7 mg
  • Vláknina 33247.5 mg
  • Vitamín A 33247.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kousky, česnek oloupeme. Připravenou zeleninu necháme podusit na olivovém oleji, vmícháme rajčatový protlak, osolíme, ocukrujeme a podlijeme skleničkou vody.

  • 2

    K připravené směsi vsypeme uvařené fazole, přiklopíme, necháme chvíli povařit.

  • 3

    Podáváme vychlazené, posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu