Karamelová jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 284.5 mg
 - Vláknina 10063 mg
 - Vitamín A 10063 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.
 - 
                                3
Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.
 - 
                                4
Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.
 - 
                                5
Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.