Ořechové jidášky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 113.1 mg
 - Draslík 172.7 mg
 - Vláknina 4529.6 mg
 - Vitamín A 4529.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.
 - 
                                2
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, ořechy, zbytek mléka a zaděláme na tužší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky, ze kterých vyválíme dlouhé válečky a stáčíme je do spirály. Potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu necháme ještě chvíli kynout.
 - 
                                4
Poté pečeme v předehřáté troubě. Hotové jidášky potíráme medem.