Sváteční talíř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 25.1 mg
 - Draslík 727 mg
 - Vláknina 12961.8 mg
 - Vitamín A 12961.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.5 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm.
 - 
                                2
Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme.
 - 
                                3
Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku.
 - 
                                4
Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky.
 - 
                                5
Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou.
 - 
                                6
Podáváme s opečenými toasty.