Jáhelník se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 19.6 mg
 - Draslík 214.8 mg
 - Vláknina 6376.2 mg
 - Vitamín A 6376.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.
 - 
                                2
Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.
 - 
                                3
Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.
 - 
                                4
Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.
 - 
                                5
Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.