Gratinovaný plněný květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 241.3 mg
 - Draslík 805.8 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky.
 - 
                                3
Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.