Sekané bifteky - základní předpis
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 20 g Slanina vepřová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 65.2 mg
 - Draslík 82 mg
 - Vláknina 1266 mg
 - Vitamín A 1266 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem (nebo vodou) a po chvíli vymačkáme. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, strouhankou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.
 - 
                                2
Ze směsi připravíme 4 bifteky. Před přípravou je obalíme v hrubé mouce.