Špenát po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1836 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 38.3 mg
 - Draslík 1189.1 mg
 - Vláknina 7485.6 mg
 - Vitamín A 7485.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.6 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.
 - 
                                3
Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
 - 
                                4
Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.