Pečený platýz se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 689 mg
 - Vláknina 851.8 mg
 - Vitamín A 851.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty.
 - 
                                2
Omyté a očištěné filety vložíme do pekáče kůži dospod, potřeme olejem, opepříme.
 - 
                                3
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a filety pečeme asi 15 minut.
 - 
                                4
Upečené filety upravíme na nahřáté talíře. Slaninu a cibulku vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                5
V kastrůlku zpěníme máslo a když bude zlatavé, vmícháme citronovou šťávu, slaninu, cibulku a nasekanou petrželku. Omáčkou přelijeme platýze a ihned podáváme.