Dušené krupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 258.1 mg
 - Vláknina 135.7 mg
 - Vitamín A 135.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnuté a okapané krupky osmahneme v kastrole na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                2
Vmícháme jemně nasekaný česnek, kmín, sůl a majoránku. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka za občasného zamíchání. Podle potřeby ještě mírně podlijeme vodou.
 - 
                                3
Dušené krupky podáváme jako přílohu k omáčkám, nahradí dušenou rýží.