Mořský jazyk se šafránem
Suroviny
- 600 g Mořský jazyk
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1119 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 85.7 mg
 - Draslík 1128 mg
 - Vláknina 2936 mg
 - Vitamín A 2936 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.
 - 
                                4
Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.
 - 
                                5
Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.
 - 
                                6
Podáváme k rybě.