Smažený okoun s pikantní celerovou směsí
Suroviny
- 600 g Okouník mořský
 - 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 dl Vývar zeleninový
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 129.8 mg
 - Draslík 1001.5 mg
 - Vláknina 3969.5 mg
 - Vitamín A 3969.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.
 - 
                                2
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.
 - 
                                4
K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.
 - 
                                6
Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.