Morkové knedlíčky s telecí ledvinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 738.4 mg
 - Draslík 410.1 mg
 - Vláknina 1313.5 mg
 - Vitamín A 1313.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.
 - 
                                2
Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.