Cheesecake
Suroviny
- 200 g Cukr třtinový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 220 g Smetana 16% (pochoutková)
 - 650 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 100 g Cukr krupice
 - 220 g Sušenky BeBe světlé jemné
 - 3 ks Citrony
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 157.4 mg
 - Draslík 151.2 mg
 - Vláknina 5340 mg
 - Vitamín A 5340 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.
 - 
                                2
Směs důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem.
 - 
                                3
Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.
 - 
                                5
Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            