Chléb po italsku
Suroviny
- 20 g Droždí
 - 400 g Mouka chlebová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1371 kcal
 - Sacharidy 181 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 2029 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 181 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 7052.5 mg
 - Vláknina 62622.9 mg
 - Vitamín A 62622.9 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 443.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 1 lžičkou soli. Uděláme do ni větší důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a přilijeme 4 dl vlažné vody. Jakmile kvasnice vzejdou, postupně je promícháme s moukou a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Vypracované těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě.
 - 
                                2
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu ho prohněteme a rozválíme. Scedíme nakládaná sušená rajčata, pokrájíme je na menší kousky a rozložíme je po těstě. Těsto přeložíme, znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou asi 3 cm.
 - 
                                3
Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je mořskou solí, pepřem 4 barev, oreganem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Po 10 minutách dáme chlebové placky do rozpálené trouby. Pečeme při 250°C přibližně 16-18 minut dozlatova. Chlebové placky podáváme teplé i vychladlé. Jsou výborné jako příloha.