Brambory dušené na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 1700.5 mg
 - Vláknina 40481 mg
 - Vitamín A 40481 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.
 - 
                                2
Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu.