Conchiglie s tuňákem a kapary
Suroviny
- 500 g Těstoviny Conchiglie
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 425 g Tuňák v oleji
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 96.9 mg
 - Draslík 286 mg
 - Vláknina 6765.5 mg
 - Vitamín A 6765.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme.
 - 
                                3
Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.