Špenátové halušky
Suroviny
- 50 g Sýr Brynza
- 40 g Tuk
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 70 g Pšeničná krupice
- 300 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 28 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 163.4 mg
- Draslík 483.9 mg
- Vláknina 5061 mg
- Vitamín A 5061 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.
-
2
Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.
-
3
Podáváme se zeleninovým salátem.