Česká polévka z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 84.7 mg
 - Draslík 229.1 mg
 - Vláknina 3298 mg
 - Vitamín A 3298 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
 - 
                                2
Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut.
 - 
                                3
Nazávěr vmícháme kousek tuku nebo másla. Polévku dochutíme špetkou cukru a citrónovou šťávou.
 - 
                                4