Špenát z mangoldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 68 mg
 - Draslík 617.2 mg
 - Vláknina 5432.8 mg
 - Vitamín A 5432.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vývaru z mangoldu, rozšleháme, povaříme.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme umletý mangold, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
 - 
                                4
Nakonec do špenátu vmícháme rozšlehané vejce.