Rakouské vafle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 322.8 mg
 - Draslík 87.4 mg
 - Vláknina 3418.8 mg
 - Vitamín A 3418.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 112.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.
 - 
                                2
Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.
 - 
                                3
Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.
 - 
                                4
Pak do směsi přidáme rum.
 - 
                                5
Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.
 - 
                                6
Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.